Picwoman

ANBI

Wijkgemeente

ANBI

De Stichting Vrienden van de Sloterkerk te Amsterdam is na de voltooiing van de restauratie van de Sloterkerk opgericht op 12 december 2003. Deze stichting is een voortzetting van de in 2004 opgeheven Stichting Fondsenwerving Restauratie Sloterkerk. Aan de aangeschreven fondsen was toegezegd dat de Sloterkerk na de restauratie, naast de wekelijkse kerkdiensten op zondagmorgen om 10 uur, ook open zou gaan staan voor culturele activiteiten zoals concerten, rondleidingen etc.

De stichting opteert voor het volgende beleidsplan cq activiteiten:

Het organiseren van vrijwel maandelijkse matinee-concerten als vrijwillige buurtactiviteit van het Stadsdeel Nieuw-West te Amsterdam. Na afloop is er - mede in het kader van de sociale cohesie gedachte - onder het genot van een consumptie volop gelegenheid om elkaar: musici en publiek te ontmoeten. Deze omvangrijke klus wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers.
Zo biedt de Stichting aan de inwoners van dit omvangrijke stadsdeel en aan de inwoners van Badhoevedorp de gelegenheid om van culturele manifestaties te genieten en wel tegen een zeer redelijke toegangsprijs.
Ook worden jaarlijks talentvolle studenten van het conservatorium te Amsterdam een podium geboden om te musiceren.
In november 2014 werd het honderdste jubileum matinee concert opgeluisterd door een aantal musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en in 2018 en 2019 staat een mini-festival rondom de Brandenburgse concerten van J.S..Bach centraal met opnieuw een strijkersensemble van het KCO.
Verder worden er op verzoek rondleidingen in de historische Sloterkerk georganiseerd op de zgn open monumentendagen, excursies voor scholieren etc. Dit alles geschiedt geheel op basis van vrijwilligheid. Zie de website.

De Stichting hanteert de volgende twee doelstellingen:

1 Het bevorderen, laten uitvoeren en verzorgen van culturele activiteiten zoals concerten en rondleidingen voor scholieren, toeristen en inwoners van Amsterdam e.o.

2 Via fondsenverwerving een bijdrage te leveren aan te verwachten verdere restauratiewerkzaamheden met het oog op de instandhouding van de Sloterkerk als plaats van eredienst, als podium voor concerten en als plek voor culturele buurtactiviteiten

Verdere informatie:

Het Dagelijks Bestuur:   Beloningen:
Mr. C. de Wolf,  voorzitter  geen
Dhr. D. G Langendoen,  penningmeester  geen
dr. L. C. Stilma,  secretaris  geen

Adres: Sloterkerk, Osdorperweg 28, 1066 EL, Amsterdam
Website: www.sloterkerk.nl
e-mail: concert@sloterkerk.nl en svvs28@gmail.com

FinanciŽn:
Mede vanwege de sociale cohesie gedachte zijn de concerten voor een relatief zeer lage prijs toegankelijk: 9 euro voor donateurs en 10 euro voor de bezoekers, inclusief consumptie na afloop. Incidenteel is er ondersteuning van derden en structureel zijn er bijdragen van donateurs. Voor nadere info: svvs28@gmail.com

K.v.K : nr 34199180