Toegangsprijs (tenzij anders aangegeven)  € 10.00 en voor donateurs € 9.00. Kinderen gratis entree. Kijk naar de informatie over een specifiek concert om je aan te melden. Aanmelden is mogelijk tot 3 uur voor aanvang.

• Dit event is voorbij.

Choral Evensong in de Sloterkerk

29 juni @ 17:00 - 18:00

Gratis

Op zaterdag 29 juni klinkt voor het eerst een Choral Evensong in de Sloterkerk. Een Choral Evensong is een muzikale gebedsdienst in de traditie van Engelse kathedralen, zoals St. Paul’s Cathedral in Londen. De eerste Choral Evensong in de Sloterkerk wordt begeleid door het eveneens gloednieuwe vesperkoor van de Sloterkerk.

Choral Evensongs verheugen zich in Nederland in een toenemende populariteit. Er zijn inmiddels  tientallen initiatieven over het land verspreid. In Amsterdam worden er al jaren Evensongs georganiseerd in de Sint Nicolaaskerk en de Oude Kerk, in het centrum van de stad. Maar, aldus initiatiefnemer Joke Baars, ‘ook buiten de ring houden mensen van deze schitterende muziek. Daarom verwachten wij flink wat belangstelling.’

De Choral Evensong op 29 juni begint om 17:00 en duurt ongeveer een uur. Het koor wordt geleid door dirigente Nancy Latour. Maurice Sonnenschein doet de begeleiding op het orgel. Voorganger is ds. Martijn van Leerdam, de dominee van de Sloterkerk. Er klinken Engelse carols, Latijnse kerkliederen en een enkel modern kerklied in het Nederlands. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om met elkaar te eten en of te drinken in Kerkzicht, een café-restaurant op 100 meter van de Sloterkerk. Ook is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de Halve Maen, aan het einde van het dorp Sloten waar de Sloterweg de Plesmanlaan kruist.

Bij succes worden de Choral Evensongs voortaan vier keer per jaar georganiseerd. Het bijbehorende vesperkoor repeteert steeds vijf tot zes avonden voorafgaand aan de Evensong. Er is nog ruimte voor zangers en zangeressen. Ervaring in een koorsetting is niet noodzakelijk, maar liefde voor muziek is een must. Je kunt je opgeven bij Joke Baars, jbaars@knmg.nl

De pittoreske Sloterkerk, aan de rand van Nieuw West, verandert steeds meer in een broedplaats van hemelse muziek. Er vindt bijna maandelijks een optreden van topmusici plaats. Diverse musici van het Koninklijk Concertgebouworkest hebben daar reeds aan meegewerkt. Ook trad er onlangs een Vlaams koor op vanwege het 20-jarig bestaan van de wijk Nieuw Sloten.

Volgorde van liederen voor de vesperdienst 29 juni 2019

Introitus                                          Now the green blade riseth

Preces                                               Thomas Ebdon

Office hymn                                    The Lamb’s high Banquet ( Ad cenam Agni Providi), Sarum melody