Toegangsprijs (tenzij anders aangegeven)  € 10.00 en voor donateurs € 9.00. Kinderen gratis entree. Kijk naar de informatie over een specifiek concert om je aan te melden. Aanmelden is mogelijk tot 3 uur voor aanvang.

Feico Deutekom speelt Philip Glass

8 maart 2020 @ 15:00 - 16:00

Feico Deutekom presenteert aan de vleugel in de Sloterkerk zijn nieuwe cd met muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass.  De cd wordt op 31 januari op de 83-ste verjaardag van Glass, wereldwijd uitgebracht door zijn composers label Orange Mountain Music.

De muziek van Philip Glass, grondlegger van minimal music, is enorm populair en onder meer bekend van zijn soundtracks van films als The Hours en baanbrekend muziektheater als Einstein on the Beach. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen en daarom staat deze muziek hoog op de lijst bij zowel liefhebbers van klassiek als van popmuziek.

De samenwerking met Philip Glass ontstond in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten.  Bijzonder is dat de stukken die Feico speelt grotendeels bewerkingen voor piano zijn van muziek die Glass oorspronkelijk schreef voor ensembles.

Glass gaf Feico de vrije hand bij de keuze van stukken ter bewerking en de samenstelling van het programma. U hoort muziek zoals die nog nooit geklonken heeft, zoals Facades from GlassworksCompanyPassages en Les Enfants Terribles. Ook speelt Feico een paar van de wondeschone Etudes voor piano.

Feico Deutekom

Pianist Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de repetitieve muziek of minimal music. Zo is hij als enige Nederlandse pianist de afgelopen 10 jaar betrokken bij de concerten die Philip Glass in de Amsterdamse Melkweg/Rabozaal gegeven heeft. Tijdens de laatste keer debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.

Feico Deutekom vormt ook sinds 2011 een duo met harpiste Lavinia Meijer, met wie hij minimal music bewerkt voor harp en piano. De afgelopen jaren maakte Deutekom naam als artistiek leider, zanger en pianist van het Attacca Ensemble, met bijzondere produkties met koormuziek van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang, waaronder de Nederlandse première van The Little Match Girl Passion van David Lang en een concertversie van Philip Glass’ Einstein on the Beach. Met Lavinia Meijer toerde het Attacca Ensemble langs vele theaters met een programma rondom Philip Glass.

In februari 2018 verscheen Feico’s eerste album FEICO SOLO met pianomuziek van Glass en andere componisten in de minimal stijl. Hoogtepunt is Feico’s eigen bewerking van de filmmuziek van Mishima, oorspronkelijk geschreven voor strijkers,  waarvoor Philip Glass Feico persoonlijk toestemming verleende. De pers was algemeen lovend en het album werd in juni op NPO Radio 4 verkozen tot CD van de Week. De release werd gevolgd door een solo toernee langs Nederlandse concertzalen, theaters en poppodia, aangevuld met verschillende radio-optredens. Op 20 september verscheen de single Facades van  Feico’s nieuwe album, met muziek van Philip Glass.

www.feicodeutekom.com

www.facebook.com/feicosolo