• Dit evenement is voorbij.

Fluitiste Mariya Semotyuk en pianist Vital Stahievitch

22 mei @ 15:00 - 16:00

Op zondagmiddag 22 mei  is om 15 uur een optreden van  de aan het Koninklijk Concertgebouworkest  verbonden fluitiste Mariya Semotyuk en  de pianist Vital Stachievitch. Enkele talentvolle conservatorium studenten  dragen eveneens  aan dit concert bij. Zij  spelen o.a. muziek van Pergolesi, Bach, Chopin en Saint-Saëns.

Mariya Semotyuk-Schlaffke, kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste muzieklessen. Aan de conservatoria van Lviv en Leipzig studeerde ze fluit, improvisatie, muziekpedagogiek en moderne muziek.  Maria Semotyuk-Schlaffke vervolgde haar opleiding in de solistenklas van Renate Greiss-Armin aan de Hochschule für Musik in Karlsruhe. Na haar opleiding speelde ze eerst solopiccolo bij de Staatskapelle in Halle voordat ze in 2007 bij het Concertgebouworkest in dienst kwam als tweede fluitist. In 2009 bereikte ze de finale van de prestigieuze Kobe International Flute Competition en won de speciale prijs voor de beste interpretatie van een romantisch werk. Mariya Semotyuk speelt regelmatig in kamermuziekverband.

Pianist Vital Stahievitch speelt repertoire van oudere muziek tot hedendaagse werken, maar zijn voorkeur ligt bij componisten als Chopin, Rachmaninov, Schubert en Prokofjev. Hij won prijzen op diverse internationale competities en heeft twee cd’s opgenomen, een met werken van Schubert en een met muziek van Prokofjev. Hij studeerde in de Republiek Belarus en behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien treedt hij op over de hele wereld en neemt hij deel aan internationale festivals en masterclasses.

Maria Semotyuk
Programma:

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)
Concerto in G, P. 33
Allegro moderato
Adagio
Allegro spirituoso

Friedrich Kuhlau (1786-1832)
uit: Duet in e, op. 10
Allegro con espressione
Larghetto

Benjamin Godard (1849-1895)
uit: Suite de Trois Morceaux, op. 116
Valse

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Romance voor fluit en piano, op. 37

J.S. Bach (?) (1685-1750)
uit: Sonata voor fluit en klavecimbel in g, BWV 1020
Allegro

Frederic Chopin (1810-1849)
Variaties over een thema van Rossini
Mauro Giuliani (1781-1829)

Gran Duetto Concertante, op. 52
Andante sostenuto
Menuetto - Trio - Menuetto
Rondo Militare

Sofie van Gils - fluit
Friso van Kuijk - fluit
Mariya Semotyuk - fluit
Sijbrand Loot - gitaar
Vital Stachievitch - piano

Stichting Vrienden van de Sloterkerk
concert@sloterkerk.nl

Aanmeldingen voor dit concert zijn gesloten! Maar als u zonder reservering komt dan is er meestal ook nog toegang mogelijk.