Het Sloten Evensong Choir

18 december @ 17:00 - 18:00

Op 18 december 2021 van 17.00-18.00 uur zal in de Sloterkerk (Osdorperweg 28, Amsterdam-Sloten) een evensong plaatsvinden. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de plaatselijke restaurants. Meer informatie kunt u krijgen via Joke Baars, e-mail: jbaars57.jb@gmail.com

Choral evensongs in de Sloterkerk (Osdorperweg 28, 1066 EL Amsterdam) door het Sloten Evensong Choir o.l.v. Nancy Latour

Een choral evensong is in wezen een dienst van bezinning. De prachtige muziek en taal kunnen mensen op diverse manieren aanspreken. In een mooie, sacrale omgeving kan je de dagelijkse hectiek even vergeten en tot rust komen. In deze diensten speelt het koor een grote rol. De choral evensong is ontstaan in de 16e eeuw uit de traditie van de middeleeuwse vespers en completen (laatste getijdegebeden van de dag). Na afloop is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje in Kerkzicht of de Halve Maen, de café-restaurants in Sloten.
De choral evensong wordt 1 keer per 3 maanden gehouden op een zaterdagmiddag van 17.00-18.00 uur in de maanden maart, juni, september en december.
Het Sloten Evensong Choir is in 2019 opgericht en kan nog zangers gebruiken. Het is een projectkoor. Voor iedere choral evensong oefenen we 6-8 keer op de donderdagavond van 20.00-22.00 uur in Vink & Boer, het wijkgebouw achter de Sloterkerk. Als je mee wilt doen en meer informatie wilt hebben, kun je contact opnemen met Joke Baars via jbaars57.jb@gmail.com

De toegang is gratis. Meer informatie: www.sloterkerk.nl en www.osdorpsloten.nl

De Sloterkerk, Osdorperweg 28, 1066 EL Amsterdam, is iedere vrijdag geopend van 16.30-17.30 uur voor stilte, meditatie, het branden van een kaars en luisteren naar mooie orgelmuziek.

Joke Baars
jbaars57.jb@gmail.com