• Dit evenement is voorbij.

Musica Vera

2 juni 2019 @ 15:00 - 16:00

Gratis

Musica Vera is een vierstemmig gemengd zangkoor uit de gemeente Malle, bestaande uit de deelgemeenten Westmalle en Oostmalle.

Het koor heeft sinds 1989 een traditie van intensieve muziekscholing achter de rug. Oorspronkelijk ontstaan als een koor van ouders, waarvan de kinderen zangles volgden aan de muziekschool van Oostmalle, oefenen thans een 40-tal sopranen, alten, tenoren en bassen elke woensdagavond in de muziekacademie van Malle.

Onder leiding van Kaat Vissenberg brengen zij een breed repertorium aan gezangen. Klassiek, evergreens, musical en hedendaagse muziek brengen zij ten gehore bij diverse gelegenheden, zoals: concerten in binnen- en buitenland, huwelijksvieringen, jubilea, gebedsdiensten, congressen, … Aan de piano worden zij begeleid door Olivier Thienpont en bij gelegenheid door Wim Vanderstraeten.

Hun kwaliteiten worden zowel in de regio als in het buitenland in hoge mate gewaardeerd.

Naast eigen kerst- en zomerconcerten verzorgden zij reeds meermaals eucharistievieringen in de Carolus Borromeuskerk en in de Sint-Pauluskerk, beide te Antwerpen. Ook talrijke kerstconcerten in de Kempische regio behoren daartoe.

In het buitenland concerteerden zij reeds meerdere malen in Duitsland en Frankrijk alsook in Polen en Groot-Brittannië.

Tweemaal namen zij deel aan het Provinciaal Koortornooi van Antwerpen en behaalden zij in beide gevallen de 1ste afdeling met de vermelding ‘magna cum laude’.

Het programma van liederen is als volgt:

• Swing the “Prelude” (Marc-Antoine Charpentier)
  • What a wonderful world (George David Weiss en Bib Thiele)
  • Amigos para siempre (Andrew Lloyd Webber en Don Black)
  • You raise me up (Brendam Graham en Rolf Lovland)
  • Calypso Gloria (Emily Crocker)
  • The Blessing (Brendam Graham en David Downes)
  • Hallelujah (Leonard Cohen)
  • Dirait-on (Rainer Maria Rilke en Morten Johannes Lauridsen)
  • My fair lady (Frederik Loewe en Alan Jay Lerner)
  • Yo Vivo Cantando (Jay Althouse)
  • To make you feel my love (Bob Dylan)
  • A concert celebration (Andrew Lloyd Webber)
  • Thank you for the music (Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus)

Het optreden is gratis. Na afloop is er een collecte voor de onkosten.

2 juni 2019
Gratis