• Dit evenement is voorbij.

Anneloes Volmer, mezzosopraan, Edzo Bos, piano en talentenstrijkersensemble van de muziekschool Amsterdam

24 april @ 15:00 - 16:00

Op zondagmiddag 24 april is er om 15 uur een optreden van de enthousiaste pianist Edzo Bos die samen met collega’s en  enkele talentvolle violisten van de muziekschool Amsterdam garant  staan voor  een afwisselend en gevarieerd programma.

Het academie/excellence strijkersensemble bestaat uit getalenteerde jongeren van de muziekschool Amsterdam, die daar in een van de talentenklassen zitten. Momenteel betaat het ensemble uit: Juliette Repelaer van Driel, Andrea Zedel, Elisa Pronk, Jilde Boogaards & Jeroen Otten, viool, Bonnie de Rooy, altviool en Tessel de Waard, cello. Op het repertoire staan stukken uit alle stijlperioden uit de klassieke muziek. Het ensemble wordt geleid door Emma Besselaar en door Edzo Bos en repeteert wekelijks op de dinsdag in de Bachstraat (locatie Zuid van de muziekschool). Net als de deelnemers is ook het ensemble jong: het is opgericht in september 2021 en het maakt met dit optreden haar debuut op het concertpodium!

anneloes volmer en edzo bos
Anneloes Volmer en Edzo Bos

De Nederlandse mezzosopraan Anneloes Volmer begon haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Henny Diemer. Zij zette haar studie voort aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar zij lessen volgde bij Gerda van Zelm en Jan van Zelm. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Rian de Waal, Harry Peters, Rudolf Jansen en Miranda van Kralingen, door wie ze momenteel ook gecoacht wordt.

Als jong talent won Anneloes in 1999 in de landelijke finale de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. In het jaar 2000 won ze samen met pianiste Cathelijne Noorland de NCRV Passieprijs, welke bestond uit het opnemen van een CD. In november 2006 zong Anneloes in aanwezigheid van Koningin Beatrix de wereldpremière van het stuk “Aussagen” van de Nederlandse Componist Hans Kox, een stuk voor zang en strijkkwartet, gebaseerd op citaten van wijlen Prins Claus. Naast haar zangstudie studeerde Anneloes Duitse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 studeerde ze daar af.

Edzo Bos studeerde piano aan de conservatoria van Groningen en Genève bij achtereenvolgens Paul Komen, Nata Tsvereli en Paul Coker. Ook behaalde hij zijn diploma ‘’applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici’’ aan het conservatorium van Utrecht bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.

Als jong talent won hij een derde en een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in de regio Noord en was hij laureaat van de Harten Aas Trofee, een prijs van het Prins Claus Conservatorium.

In 2018 richte Edzo het kamerkoor ‘Meerzang’ op, daarmee repeteert hij op IJburg. Daarnaast dirigeert hij sinds dit najaar de Ekklesia Amsterdam en een strijkersensemble van getalenteerde jongeren van de muziekschool Amsterdam.

Edzo soleerde met verschillende ensembles in pianoconcerten van Mozart, Beethoven en Grieg. Ook  is hij een gepassioneerd kamermusicus en liedbegeleider. Zo speelt hij in het ‘Eroica trio’ met celliste Anne Korff de Gidts en violiste Lucia Boeken en vormt reeds vele jaren een duo met mezzosopraan Anneloes Volmer. Samen met de klarinettist Emirhan Tuga maakte hij in 2018 een cd met Turkse klassieke muziek. (zie voor meer informatie over de Turkse cd : www.turkishrecital.com).

Programma 24 april 2022, Sloterkerk.

Pyotr Ilyich Tchaikovksy, uit ‘’Children’s album opus 39 voor piano, arr. Rostyslav Dubinsky:
Morning prayer
March of the wooden soldiers
Funeral of the Doll
German song

Wolfgang Amadeus Mozart, uit ‘’Divertimento K136’’:
Andante

Arcangelo Corelli, uit ‘’Concerto grosso’’ opus 6 no 8:
Pastorale

‘’Academie/excellence strijkersensemble van de muziekschool Amsterdam’’:
Juliette Repelaer van Driel & Andrea Zedel, viool 1
Elisa Pronk & Jilde Boogaards, viool 2
Bonnie de Rooy, altviool
Tessel de Waard, cello

Gustav Mahler, Uit ‘’Des Knaben Wunderhorn’’:
Rheinlegendchen
Wer hat dies Liedlein erdacht?!
Lob des hohen Verstandes
(totaal ongeveer 8 minuten)

Franz Schubert Impromptu D899, opus 90 no 3 in Ges majeur

Robert Schumann ”Frauenliebe und Leben’’ opus 42

1. Seit ich ihn gesehen
2. Er, der Herrlichste von allen
3. Ich kann’s nicht fassen
4. Du Ring an meinem Finger
5. Helfst mir, ihr Schwestern
6. Süsser Freund
7. An meinem Herzen
8. Nun hast du mir den ersten Schmerz getan

Anneloes Volmer, mezzo-sopraan
Edzo Bos, piano

Stichting Vrienden van de Sloterkerk
concert@sloterkerk.nl

Aanmeldingen voor dit concert zijn gesloten! Maar als u zonder reservering komt dan is er meestal ook nog toegang mogelijk.