Pianist Feico Deutekom speelt Philip Glass

12 juni @ 15:00 - 16:00

Op zondagmiddag 12 juni is om 15 uur een herhaald optreden van de pianist Feico Deutekom. Op de vleugel zal hij op betoverende en zo men wil hypnotiserende wijze werken  van Philip  Glass en andere hedendaagse componisten ten gehore brengen.

De muziek van Philip Glass, grondlegger van minimal music, is enorm populair en onder meer bekend van zijn soundtracks van films als The Hours en baanbrekend muziektheater als Einstein on the Beach. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen en daarom staat deze muziek hoog op de lijst bij zowel liefhebbers van klassiek als van popmuziek.

De samenwerking met Philip Glass ontstond in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten.  Bijzonder is dat de stukken die Feico speelt grotendeels bewerkingen voor piano zijn van muziek die Glass oorspronkelijk schreef voor ensembles.

Programma volgt …

Stichting Vrienden van de Sloterkerk