Concertagenda Sloterkerk

Tenzij anders aangegeven vangen alle concerten aan om 15.00 uur en is de toegangsprijs € 10.00 en voor donateurs € 9.00. Kinderen gratis entree. Reserveren voor de concerten kan op de reserveringspagina. Onderaan deze pagina kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief matinee concerten Sloterkerk.

Op zondagmiddag 7 april 2019 zal het bekende “Stabat Mater” van Pergolesi ten gehore worden gebracht. Twee solisten en het ensemble ’t Kabinet o.l.v. Daniel Boothe voeren het intieme en poëtische werk voor de Passie tijd op. De musici spelen op authentieke instrumenten uit de barok periode.

Op zondagmiddag 12 mei 2019 is er een optreden van leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
In het buitengewoon virtuoze programma worden naast werken van o.a. Rameau, het beroemde 5e Brandenburgse Concert en de 2e Orkestsuite van J.S. Bach uitgevoerd. Klavecinist is David Schlaffke.

Op zondagmiddag 16 juni 2019 wordt het seizoen gewoontegetrouw afgesloten met een altijd verrassend en enthousiast optreden van een aantal talentvolle studenten van het Sweelinck Conservatorium uit Amsterdam.

Op ZATERDAGMIDDAG 7 september is de Sloterkerk  in het kader van open monumentendag van 12 tot 4 uur geopend voor een tweetal orgelconcerten en voor een  mini-expositie over de band  tussen Rembrandt en  Sloten en de Sloterkerk.

Op zondagmiddag 6 oktober 2019 treedt het mannenkwartet La Notte op. Een gevarieerd liedprogramma dat – heel origineel! – is afgestemd op een aantal schilderijen met als thema: schipbreuk en redding. Kortom: een concert rondom ‘zingende’ schilderijen!

Op zondagmiddag  10 november 2019 is er een jubileumconcert met een optreden van Susanne Niesporek met haar trio Amsterdam – Berlin. Zij is als violiste  verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest, Een feestelijk concert omdat dit het 150ste matinee concert is!

Op zondagmiddag 8 december 2019 zal opnieuw het Cecilia International Choir uit Den Haag optreden. Centraal staan de  eeuwenoude en beroemde Christmas Carols. Op het orgel speelt David Schlaffke.  Na afloop consumptie met  glühwein

Nieuwsbrief concerten in de Sloterkerk

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief over de matinee concerten in de Sloterkerk: