Vesperkoor en vesperdiensten in de Sloterkerk

Vespers (in de Rooms Katholieke kerk) en evensongs ( Anglicaanse kerk) zijn  getijdendiensten aan het einde van de dag. In deze diensten heeft een koor een grote rol. De liturgie wordt grotendeels gezongen. De toehoorders krijgen gelegenheid in deze diensten hymnen te zingen. Er wordt niet gepreekt. Deze diensten bieden gelegenheid van mooie muziek te genieten, tot rust, ontspanning en bezinning te komen en elkaar te ontmoeten.

De Sloterkerk is één van de mooiste podia voor klassieke muziek van heel Nieuw West en omstreken. Daarom is recent in de Sloterkerk een vesperkoor opgericht dat vespers/choral evensongs gaat verzorgen in de Sloterkerk op zaterdagmiddagen.

Dit nieuwe koor gaat zich richten op Engelstalige carols, verstillende Latijnse kerkliederen, en moderne kerk- en koormuziek.

De eerste repetitie van het Vesperkoor heeft plaatsgevonden op donderdag 23 mei 2019, van 20:00 tot 22:00 in Vink & Boer, het wijkgebouw achter de Sloterkerk (Osdorperweg 22). Het was een fijne en leerzame repetitie.

De volgende repetities vinden plaats op 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni en 27 juni 2019 van 20.00-22.00 uur in Vink en Boer. We kunnen nog zangers gebruiken. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, ook al sluit je later aan!

De eerste vesperdienst zal plaatsvinden op 29 juni 2019 van 17.00-18.00 uur. De bedoeling is dat elke drie maanden  op zaterdagmiddag zo’n vesperviering plaatsvindt (maart, juni, september, december). Voorafgaand aan de vesperdienst repeteert het koor vijf of zes donderdagavonden van 20.00-22.00 uur in Vink en Boer.

Het koor wordt muzikaal begeleid door Nancy Latour. Deze enthousiaste dirigente moet het vesperkoor op sleeptouw nemen. Potentiële zangers en zangeressen kunnen zich aanmelden bij Joke Baars (jbaars@knmg.nl). Wie reeds in een ander koor zingt, kan gelijk meedoen. Indien je nog geen of weinig zangervaring hebt, wordt er eerst een stemtest bij je afgenomen om te beoordelen bij welke stemsoort je het beste kunt zingen.

Meer informatie over het vesperkoor en de vespervieringen kun je vinden bij Joke Baars, via bovengenoemd e-mailadres. De verspervieringen zullen worden geleid door Martijn van Leerdam, de dominee van de Sloterkerk. Deze activiteit wordt georganiseerd door wijkgemeente Osdorp-Sloten van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Na afloop van de vesperdiensten op de zaterdagmiddag is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, wat te drinken en/of te eten in Kerkzicht of de Halve Maen, de restaurants in Sloten. Ze verwelkomen u graag. Van tevoren reserveren wordt aanbevolen.

Het programma van de vesperdiensten wordt 2 weken van tevoren bekend gemaakt via deze website en buurtbladen.