Choral evensongs in de Sloterkerk door het Sloten Evensong Choir o.l.v. Nancy Latour

Een choral evensong is in wezen een dienst van bezinning. De prachtige muziek en taal kunnen mensen op diverse manieren aanspreken. In een mooie, sacrale omgeving kan je de dagelijkse hectiek even vergeten en tot rust komen. In de evensongs speelt het koor een grote rol. De choral evensong is ontstaan in de 16e eeuw uit de traditie van de middeleeuwse vespers en completen (laatste getijdegebeden van de dag). Er zijn inmiddels 3 choral evensongs in de Sloterkerk gehouden op 29 juni 12 oktober en 14 december 2019 en deze werden erg gewaardeerd. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje in Kerkzicht of de Halve Maen, de café-restaurants in Sloten.

Het Sloten Evensong Choir is in mei 2019 opgericht en kan nog zangers gebruiken. Het is een projectkoor. Voor iedere choral evensong oefenen we 6-8 keer op de donderdagavond van 20.00-22.00 uur in Vink & Boer, het wijkgebouw achter de Sloterkerk. Als je mee wilt doen en meer informatie wilt hebben, kun je contact opnemen met Joke Baars via jbaars57.jb@gmail.com

De volgende choral evensongs staan gepland op:

• 28 maart 2020
  • 20 juni 2020
  • 3 oktober 2020
  • 12 december 2020

De evensongs worden gehouden van 17.00-18.00 uur.

De evensongs hebben een vaste indeling waarbij steeds liederen gezongen worden: Introit, Preces, Office Hymn, Psalm, Magnificat, Nunc Dimittis, Responses, Lord’s Prayer, Responses, Anthem, Intercessions, Closing Hymn, the Lord be with you. Na het Nunc Dimittis wordt een korte overdenking uitgesproken.

De evensong van december zal opgezet worden als een ‘Nine Lessons and Carols’ viering. Dit is een viering die van oudsher in de Anglicaanse kerk gehouden wordt op de avond voor de Kerst. Het voorlezen van 9 teksten uit de Bijbel wordt afgewisseld met het zingen van carols en hymen door het koor. Bij de bekende liederen zingt het publiek mee.

De toegang tot de evensongs is gratis.

Van harte welkom!