Choral evensongs in de Sloterkerk door het Sloten Evensong Choir o.l.v. Nancy Latour

Een choral evensong is in wezen een dienst van bezinning. De prachtige muziek en taal kunnen mensen op diverse manieren aanspreken. In een mooie, sacrale omgeving kan je de dagelijkse hectiek even vergeten en tot rust komen. In deze diensten speelt het koor een grote rol. De choral evensong is ontstaan in de 16e eeuw uit de traditie van de middeleeuwse vespers en completen (laatste getijdegebeden van de dag). Na afloop is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje in Kerkzicht of de Halve Maen, de café-restaurants in Sloten.

De choral evensong wordt één keer per drie maanden gehouden:

Cantatedienst 5 februari 2023 in de Sloterkerk

Op zondag 5 februari 2023 wordt van 16.00-17.00 uur een cantatedienst gehouden in de Sloterkerk, Osdorperweg 28, Amsterdam. Noëlle Drost, sopraan, Mariya Semotyuk en Eliška Vondráček op de traverso en David Schlaffke op het orgel/klavecimbel brengen de cantate ‘Ein heißer Durst’, TWV 1:422a van George Philipp Telemann (1681-1767) ten gehore. Tevens wordt tijdens de dienst kamermuziek van C.P.E. Bach en Telemann  gespeeld. De liturg is Martijn van Leerdam. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten. Van harte welkom!

Evensong op 18 maart 2023 in de Sloterkerk

Op zaterdag 18 maart 2023 vindt in de Sloterkerk, Osdorperweg 28, Amsterdam van 17.00-18.00 uur een evensong plaats. Het Sloten Evensong Choir zingt onder leiding van Nancy Latour liederen van o.a. Crum, Ebdon, Wise en Lloyd. De liturg is Hilda Akkerman-de Haan. De toegang is gratis. Van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de plaatselijke restaurants. Meer informatie kunt u krijgen via Joke Baars, e-mail: jbaars57.jb@gmail.com

Evensongs op zaterdagavond in de Sloterkerk van 17.00-18.00 uur

Overige data:

24 juni 2023

14 oktober 2023

9 december 2023

De toegang is gratis. Meer informatie: www.sloterkerk.nl en www.osdorpsloten.nl