Choral evensongs in de Sloterkerk door het Sloten Evensong Choir o.l.v. Nancy Latour

Een choral evensong is in wezen een dienst van bezinning. De prachtige muziek en taal kunnen mensen op diverse manieren aanspreken. In een mooie, sacrale omgeving kan je de dagelijkse hectiek even vergeten en tot rust komen. In deze diensten speelt het koor een grote rol. De choral evensong is ontstaan in de 16e eeuw uit de traditie van de middeleeuwse vespers en completen (laatste getijdegebeden van de dag). Na afloop is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje in Kerkzicht of de Halve Maen, de café-restaurants in Sloten.

De choral evensong wordt één keer per drie maanden gehouden op een zaterdagmiddag van 17.00-18.00 uur in de maanden maart, juni, september en december.

Hirt und Bischof unsrer Seelen, 15 mei 2022

Op 15 mei 2022 wordt in de Sloterkerk, Osdorperweg 28 te Amsterdam-Sloten, een cantatedienst gehouden van 16.00-17.00 uur. In deze dienst brengen David Schlaffke (orgel, klavecimbel), Ryuko Reid (viool) en Laila Cathleen Neuman (sopraan) de cantate Hirt und Bischof unsrer Seelen, TWV 1:895 van Georg Philipp Telemann (1681-1767) ten gehore. Deze cantate is geschreven voor de tweede zondag na Pasen. Martijn van Leerdam is de liturg. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten. U bent van harte welkom!

Sloten Evensong Choir, 25 juni 2022

Op 25 juni 2022 zal van 17.00-18.00 uur in de Sloterkerk (Osdorperweg 28, Amsterdam-Sloten) een evensong plaatsvinden. Het Sloten Evensong Choir onder leiding van Nancy Latour zingt onder andere liederen van Mendelssohn, Stewart, Mc Millan, Moore, Fauré en Hintze. De toegang is gratis. Van harte welkom! Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de plaatselijke restaurants. Meer informatie kunt u krijgen via Joke Baars, e-mail: jbaars57.jb@gmail.com

De toegang is gratis. Meer informatie: www.sloterkerk.nl en www.osdorpsloten.nl